Vores koldhævede og veganske grødboller

Sådan kommer du igang med vores veganske grødboller
Forberedelse: 25 minutter
Tilberedelse: 14 minutter
Hævetid: Minimum 6 timer på køl
Antal: 15-20 grødboller
Ingredienser til grødboller
Til grøden skal du bruge:
- 80 gram grødblanding 'Sunshine'
- 130 gram 5-kornsblanding
- 420 gram vand
Til grødbollerne skal du bruge:
- Grøden du har lavet med 'Sunshine'
- 24 gram gær
- 50 gram smagsneutral olie
- 40 gram sukker
- 10 gram salt
- 300 gram hvedemel

Fremgangsmåde
Først skal grøden laves
Du skal finde en gryde frem, hvor du blander alle ingredienser til grøden. Grødblandingen 'Sunshine', femkornsblanding og vand. Hele blandingen skal koge i max to minutter, så det får en god grødkonsistens. Herefter tager du grøden af varmen og sætter den til at køle af.
Når grøden er afkølet
Så putter du grøden i en stor skål til røremaskinen og tilsætter resten af ingredienserne. Så rører du dejen sammen i 10 minutter, til den er god og klistret. Så dækker du skålen til med et fugtigt viskestykke og sætter skålen på køl. Den skl minimum stå på kål i 6 timer, men gerne længere. Sæt eventuelt dejen i køleskabet natten over, så er de lige klar til at komme i ovnen om morgenen.
Efter dejen har været på køl i minimum 6 timer
Tænd ovnen på 200 graders varmluft. Så beklæder du en bageplade med bagepapir. Med hjælp fra to spiseskeer former du bollerne og placerer dem på bagepladen. Et godt fif er, at du lige væder skeerne i lidt vand, inden du former bollerne. Så klistrer de ikke så let fast. Grødbollerne skal bages i den forvarmede ovn i ca 15 minutter. Ovne er forskellige, så hold øje med dem undervejs, og ta' dem ud, når de har fået en sprød og gylden overflade. Lad dem køle af, og servér. Velbekomme!
Efterlad en kommentar