Lækreste opskrift på mini fastelavnsboller

Lækreste opskrift på mini fastelavnsboller

Fastelavn er lig fest og sjov, og vi kan ikke lade vær med at dele lidt glæde og magi med jer! Derfor får I her en af de lækreste opskrifter på fastelavnsboller vi har smagt - fyldt med vores lækre frugtmos baseret på 100% frugt, i stedet for syltetøj og creme. For et sundere alternativ til de små, men uden at gå på kompromis med sødmen og smagen. God fornøjelse!


Tidsforbrug: 2 timer - inkl. hævning og bagning

Antal: 18 stk.


Det skal du bruge


Dej:
125 g smør

350 g hvedemel

1 dl mælk

12 g gær

1 æg

1 spsk sukker

½ tsk. stødt kardemomme

1 æg til pensling


Fyld:

Mos fra Woodland Wonders. Vi brugte Cute Mess med æble, Funny Day med pære/æble og Happy Time med æble/blomme. Find varianterne her.


Sådan gør du

Step 1

Sørg for, at smørret er blødt, inden du bruger det. Du kan tage det ud af køleskabet i forvejen eller blødgøre det i mikrobølgeovnen eller ved at rive det på den grove side af et rivejern. 

Step 2

Tag en stor skål. Hæld hvedemel i skålen, men hold lidt tilbage. Tilføj det bløde smør til skålen med melet. Brug fingrene til at smuldre smørret sammen med melet, indtil det ligner små krummer.

Step 3

Varm mælk op i en lille gryde eller i mikroovnen, indtil den når en temperatur, der føles lillefingervarm. Pas på, at den ikke bliver for varm! 
Smuldr gæren i den varmede mælk og rør, indtil gæren er helt opløst. Hæld mælkeblandingen i skålen med hvedemel og smør og rør det sammen.

Step 4

Sluk for varmen og fjern gryden fra kogepladen. Smuldr gæren i den varmede mælk og rør, indtil gæren er helt opløst. Hæld mælkeblandingen i skålen med hvedemel og smør og rør det sammen.

Step 5

Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Tilføj ægget, sukkeret og kardemommen til dejen og bland det godt sammen.

Step 6

Tilsæt det resterende hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er smidig, men stadig lidt fedtet. Rør rundt imens.

Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i en halv til en hel time.

Step 7

Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.Tryk luften ud af dejen med fingrene, og del den i 2 portioner med kniven. Tag en kagerulle. Rul en portion dej ud til en helt tynd firkant med kagerullen. Dejen skal være højst være ½ centimeter tyk.
Skær dejen ud firkanter á cirka 10 x 10 centimeter.

Step 8

Kom ca. 1 tsk frugtmos på hver firkant og saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten, og klem kanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Vend fastelavnsbollerne om og læg dem med samlingen nedad på bagepladen.

Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Læg et rent viskestykke over fastelavnsbollerne, og lad bollerne hæve i 20-30 minutter.

Step 9

Pensl bollerne med et pisket æg og lad dem bage ca. 15 minutter eller til de er lettere gyldne. Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist og pynt med glasur og pynt.


God appetit 😍


Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.