Opskrift på vores bløde gulerodsboller med 'Sunshine'
Nu har vi endnu engang lavet en opskrift på boller. Men denne gang har vi lavet en lidt mere blød og luftig bolle, og så med gulerødder i. Den smager lækkert, og kan nydes af alle. Servér den for mødregruppen, eller børnene, eller lav en stor portion til børnefødselsdagen. Tag os meget gerne på de sociale medier, hvis I deler billeder af gulerodsbollerne, og brug gerne hashtagget #woodlandsgulerodsboller
'Sunshine' gulerodsboller
- Tid ialt: 3 timer
- Arbejdstid: 25 min
- Holdbarhed: 3 dage
- Antal boller: 12 ca.
Ingredienser til gulerodsboller
- 3 dl. vand
- 1 dl cremefraiche (18%)
- 25 gram gær
- 150 gram revet gulerod
- 75 gram 'Sunshine'
- ca. 450 gram hvedemel
- 1. tsk sukker
- 1. tsk salt
- 1 tsk olie
Fremgangsmåde
Sådan laver du vores bløde gulerodsboller
Først røres gæret helt ud i vandet. Så tilsætter du gulerødder, creme fraiche, Sunshine grødblanding, sukker, salt og olie.
Rør det hele godt sammen, og tilsæt herefter hvedemel, lidt efter lidt. Her er det en god ide at bruge sin røremaskine, hvis amn har sådan en. Vær omhyggelig med melet, da det ikke er sikkert du skal bruge det hele. Når dejen slipper siderne, skal du ikke tilsætte mere mel, det gør ikke noget at dejen er klistret.
Så sætter du dejen til at hæve et lunt sted i 45 minutter.
Kom dejen ud på et bord, som er drysset med mel, og form ca 12 lige store boller, som skal på et stykke bagepapir. Hvis dejen er for klistret, så gør det med hjælp af et par skeer.
Så skal du lade bollerne hæve yderligere 45 minutter. Herefter kan man evt. pensle bollerme og drysse med chiafrø, solsikkefrø, eller andet, men det er ikke nødvendigt.
Så tænder du for ovnen på 200 graders varmluft, og når ovnen er varm, så bager du gulerodsbollerne i ca. 15 minutter.
Mega gode gulerodsboller med 'Sunshine'
De her gulerodsboller egner sig altså til det hele. Mangler du opskriften på morgenboller, frokostboller eller måske brødet til aftensuppen, så er de her gulerodsboller helt perfekte. De kan bruges til det hele. Man kan også sagtens bruge dem som burger eller sandwichboller, mulighederne er mange.
Hvis man gerne vil have nogle lidt grovere boller, så kan man evt. putte 50 gram solsikkekerner i dejen, og så skære ca. 30 gram hvedemel fra. Vi har ikke penslet vores boller, fordi det kan gøre skorpen lidt sej for de aller mindste, og det kan være svært at opløse i munden. Men man kan altså sagtens gøre det, det er helt op til en selv, hvordan man foretrækker det.
Efterlad en kommentar