Små bananbrød med blåbær og kanel
Alle i husstanden kommer til at elske den her opskrift. De små svampede bananbrød smager syndigt, men er fyldt med gode råvare og masser af næring. Lad endelig husets mindste hjælpere, være med i køkkenet. Opskriften er så simpel og hurtig, at de sagtens kan holde koncentrationen, og være med til det hele. Lad dem feks. hjælpe med at skralde bananer og komme ingredienserne i skålen. Inden brødene skal i ovnen kan børnene også sagtens hjælpe med at putte friske blåbær i, hvis man er til det. Det er en mega hyggelig måde at lære børnene at omgåes i køkkenet, samtidig med at man hygger sig sammen. Vi håber I vil dele jeres billeder med os på facebook eller instagram. Brug også gerne hashtagget #woodlandsopskrift
Bananbrød i muffinform
- Arbejdstid: 10 min
- Bagetid: 20-25 mins
- Total: 30-35 min
- Antal: ca. 12-14
Ingredienser
- 4 modne bananer
- 1 dl. mælk
- 50 gram 'Happy morning'
- 50 gram havregryn
- 3 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 1,5 tsk kanel
- 1 tsk bagepulver
- Muffinforme
Sådan laver du vores bananbrød
Forvarm ovnen til 185 graders varmluft.
De modne bananer knækkes ned i en stor skål. Herefter tilsætter du mælk, happy morning, havregryn, æg, kanel og vaniljesukker. Blend det hele godt sammen med en stavblender. Herefter tilsætter du bagepulveret og rører det godt sammen.
Smør eventuelt dine muffinforme med lidt smagsneutral olie, hvis de ikke er lavet af silicone. Herefter hælder du dejen i formene, men ikke helt op til kanten.
Ta' eventuelt nogle friske blåbær og stik ned i dejen. Vi synes det er passende med 3 blåbær i hver.
Herefter bager du dine små bananbrød i ovnen i ca. 20-25 minutter. Hold øje med dem, de skal blive gyldne på toppen.
Lad dem endelig køle helt af før du serverer dem, og lad dig ikke skræmme hvis de falder en lille smule sammen når du tager dem ud af ovnen. Velbekommen!
Disse små bananbrød egner sig virkelig til det hele. Man kan lave dem til morgenmad, frokost, eftermiddagssnack eller måske som en hyggelig overraskelse i madpakken. De smager virkelig lækkert, og jo mere modne bananer du bruger, jo mere svampede bliver de. Man kan altså også sagtens undlade vaniljesukker og kanel, hvis man af den ene eller anden årsag ikke ønsker det - jeg lover at smagen bliver god alligevel hvis bananerne er godt modne. Hvis man er mere til det syndige, så kom evt. lidt hakket chokolade i. Herhjemme foretrækker vi at stikke lidt blåbær i dejen. Det giver et lækkert twist til sødmen - Rigtig god fornøjelse!
Efterlad en kommentar